top of page

Foreningshistorie

Feminin & Fornem ble stiftet av og for de feminine frøkner en sensommerdag på Ås i 2008. Foreningens bursdag feires årlig den 24. august. Det hele startet med 11 engasjerte frøkner som følte et behov for en ny forening for universitetets mange studiner. De ønsket en demokratisk forening, der hierarki var et fremmedord. Fokuset skulle være på verdier som godhet og inkludering. Foreningens stiftelse skjedde i en tid da universitetets studentmasse var i kraftig vekst. Nye studieretninger tilførte den gamle landbrukshøgskolen en mer variert studentmasse, og med det et behov for en forening som tenkte nytt, hånd i hånd med Ås sine lange, stolte og flotte tradisjoner. Som et friskt pust i et allerede fantastisk foreningsliv ble F&F en representant for det ”nye” Ås. Foreningens farge er blå og de feminine kjolene er lett gjenkjennelig.

Frøknene har en forkjærlighet for nystekte vafler og champagne. De som har vært tilstede på foreningens revyforestillinger husker kanskje også vaffeldansen? Forestillinger blir det forøvrig igjen. Målet og ønsket er å arrangere revyforestilling annethvert høstsemester i all den tid foreningen består - med andre ord, så lenge det er et universitet på Ås! 

I løpet av foreningens 10 første leveår har mang en frøken følt seg kallet, og iført seg den blå kjolen. Per dags dato har vi frøkner fra alle universitetets institutter, og teller til en hver tid i overkant av 20 medlemmer. Samtlige innehar et viktig verv med egne oppgaver, og vi driver på den måten foreningen sammen! Styret, bestående av Førstefrøken, Følgefrøken og Finansfrøken, velges ved demokratisk avstemming på foreningens forsamling som avholdes hvert semester. Styrets oppgaver er å holde full kontroll, være foreningens representanter utad og ellers sørge for at den daglige “driften” går på skinner. Styrets representanter har allikevel ikke mer makt enn resten av foreningens frøkner – vi holder oss tro mot foreningens demokratiske visjon.

Foreningens hjertesak er vårt engasjement innen veldedighet. I 2011 startet Feminin & Fornem, i samarbeid med Broderskapet Unity og UNICEF, et veldedighetsprosjekt kalt UnitedAid. Sammen samler vi inn penger til utvalgte UNICEF-prosjekter. Vi benytter arrangementer som årlig bøssebæringsaksjon, panteinnsamling, og auksjon i forbindelse med Samfunnets kultur-X-plosjon. I tillegg til dette arrangerer vi årlig et julelotteri med flotte premier, og avholder Aksjonsuka i løpet av vårsemesteret med bl.a. innsamlingsløp.   

 

I løpet av semesteret kan man ofte kjenne deilig vaffelduft snike seg inn på lesesalen – og da vet man at det er tid for F&F sitt årlige vaffelsalg. Dette er et initiativ F&F står for alene, og pengene går til CARE som jobber for jenters og kvinners rettigheter i flere verdensdeler. F&F ønsker å bidra til en bedre skolehverdag for barn og ungdom som ikke har det samme utgangspunktet som oss. Også viktig er målet om å gi noe tilbake til Ås-studentene og ønsket om å skape samhold mellom studentene i forbindelse med prosjektene. Rett og slett å spre glede på campus!

Foreningens faste tilholdssted er Herumveien 20A, der det stadig dufter av nystekte vafler. Dette er foreningens forsamlingshus der møter avholdes og frøknene samles til festlige lag. Å ta del i foreningslivet gir studietiden mange artige minner og gode historier. En får nye venner og bekjentskaper som man beholder lenge etter man pakker kofferten og forlater Ås. Feminin & Fornem ønsker å ha et godt samhold med det yrende mangfoldet av lag og foreninger man finner på Ås, og sammen skape en studiehverdag man med smil om munnen kan se tilbake på. Vi er derfor alltid tilstede på Ås-tradisjoner som Tour de Kringla og 3000 meter øl.

Hvis du har noen spørsmål om foreningen er det bare å ta kontakt!

Visjon og mål

Visjon

Vi har som mål å sikre et godt sosialt samhold blant studentene. Vi skal være tro mot våre demokratiske prinsipper, og bygge opp om et feminint og fornemt fellesskap. I tillegg vil foreningen Feminin & Fornem være med på å spre glede og moro på campus, gjennom sin tilstedeværelse på arrangementer på og rundt universitetet.

Mål

Vi skal

– Være lojale mot foreningens visjon

– Skape samhold og trivsel

– Opptre feminint og kle oss i blått

– Jobbe for at Feminin & Fornem skal bestå

– Være et friskt pust i foreningslivet ved universitetet

– Bidra til veldedige formål årlig gjennom egne arrangementer

bottom of page